COLUMN: Zomerstemming

18 april 2015
in Category: CENTRUM, COLUMNS
0 3438 0
COLUMN: Zomerstemming

COLUMN: Zomerstemming

Door mijn open raam wordt het getjilp van de vogels overstemd door het geblaf van zware motorfietsen. Nog even lekker het gas open voor het ultieme voorjaarsgevoel. Plus de klanken van de verwarde persoon die op de stoep van mijn portiek op luide toon zijn meerdere persoonlijkheden om het hardst laat roepen, waarbij de ene persoonlijkheid fijn een blowtje zit te draaien en persoonlijkheid 2 daar buiten zinnen van raakt. Kortom: de zomer dient zich aan.

Stemmen in je hoofd

Het verschijnsel dat in de psychiatrie MPS wordt genoemd; het hebben van meerdere persoonlijkheden, is me de laatste tijd al vaker opgevallen. Zo hebben we een premier, die een tijdje geleden de uitspraak deed dat Nederlandse Jihadstrijders in Syrië wat hem betreft beter ter plekke kunnen sterven dan terugkeren naar Nederland. Dat zei hij niet als premier maar als VVD-leider, zo werd betoogd. Oh ja, 70% van de Nederlanders was het met hem eens. Oud nieuws inmiddels, maar het laat me niet los. De stand van het land.

Stemmetjes in je hoofd

Wel actueel: Onze dierbare Leefbaren trekken een oude gevoelige discussie uit de lade: Verplichte anticonceptie voor probleemouders. ‘Leefbaar’ was het toch? Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Kun je natuurlijk vele taalgrapjes mee maken: leef en baar jij maar niet. Uiteraard zal deze actie ingegeven zijn door de hete adem van de PVV in de nek van Leefbaar Rotterdam. Best lekker bij deze kou. Tot voor kort deed de PVV bij de gemeenteraadsverkiezingen alleen mee in Almere en Den Haag. Voor Rotterdam gold een soort stilzwijgende afspraak met LR dat ze niet in elkaars vaarwater zouden zitten. Blijkt bij de onlangs gehouden Statenverkiezingen dat je club toch ineens de grootste is, ja dan moet je wat. Moven joh! “Ik heb niets tegen Leefbaar Rotterdam hoor, maar Rotterdam verdient beter”, aldus blonde Geert.

Vrolijke stemming

Maar er is ook vrolijkheid: neem de metro naar het strand. Nou ja, in 2017 dan. Ik dacht eerst aan een 1-april-grap (bericht was van eind maart), maar er ligt dus echt een plan voor een metroverbinding met Hoek van Holland. In je zwembroek bij halte Dijkzigt de metro in en in de Hoek uitstappen en het strand op lopen. Surfplanken mogen alleen ’s avonds na 19.00 en in het weekend worden meegenomen, dus dat is mooi.

Hoekse_Lijn_RET_metrolijnenkaart

 

Maar ondanks de gure wind en de gevoelstemperatuur van 12 graden brak de Rotterdamse zon gisteren pas echt door met een zomerse avond in WORM. Uit je dak met onze naamgenoten. Mijn alziend oog kwam hun logo tegen op Facebook en het schijnt een regelmatig terugkerend evenement te zijn. Wij van RIO adviseren RIO.

RIO-lol

 

 

 

 

Robert Giesselbach

 

Robert Giesselbach maakt websites, woont in Rotterdam-Centrum, doet eindredactie, regelt dingen, gooit teksten om en houdt deze site bij. Is geboren Schiedammer, maar al 33 jaar Rotterdammer en blijft dat ook.  Houdt van ontregeling.

 

 

 

Reacties

stuks

, , , ,